Søndag

d. 26. maj 2024

   Blach's Turisttrafik  

 

jesper@blach-turist.dk

Nostalgi - 4. Østerbro på tur til Sønderjylland 1938

Reo på skovtur 1955

Reo  Strandvejen 1938

Grand National

team-blach-turist.dk

 

Diesel Partikel Filtre

Kan du se om en bus har partikelfilter ?

Miljøsiden.

 

Bridgestone

Hydro-Texaco

 

 

Her kan du se et udsnit af vores aktiviteter på Cross banen.  se videoklip klik her.

Træningsdag på Slots Bjergby Banen 16/10-08. Oliver og Jesper forsøgte at komme rundt på banen, men den var tung på grund af flere dage med regn. Arrangørerne havde gjort et flot arbejde op til dagen så vandet i det mindste kunne rende af banen. filmklip med Oliver der viser at banen var tung. Hyggeligt at komme hjem til hvalpene efter en god dag. filmklip fra Slots Bjergby banen 17MB  

billeder fra præmieoverrækkelsen til SM mini og OldBoys i Kejserdalen 04.10.2008

Billeder fra træningsdag for FAM på Slots Bjergby Banen 25. september 2008.

14. september  Emil & Jesper var i Sverige på Sturup banen. En hård, bred bane med mange hop og flade glatte sving, det gav god træning i at dossere gashåndtaget. 

23. juli.  Emil, Oliver & Jesper var på Hedelandsbanen i bagende varme for at træne, det blev til en rigtig god dag. Det blev til nogle gode timer, der var ikke mange på banen. På vejen hjem blev vi enige om at stille Crossbilen og pakke en taske med trikoter. Så tog vi til Bagsværd Roklub. En 3´er gig blev sat i vandet Jesper blev placeret i midten, Emil var stroke og Oliver sad forrest i båden som instruktør. Det blev til 8 kilometer, en kæmpe oplevelse specielt for Jesper, der i flere år kun har hørt om roning uden selv at have prøvet det i en "kaproningsbåd" med åregaflerne monteret ude.  

Marts 2008.    Oliver og Jesper har været i Sverige på Bökeslundbanen og træne 4 x 30 min. Det var herligt at komme i gang igen. Banen var bred og jævn da vi ankom men da vi kørte sidste træning var der flere stæder kun ét farbart spor og køre i. En rigtig god dag.  Emil kunne desværre ikke være med da han var i Portugal som styrmand for Danmarks Ro Center letvægts otter. Men nu er han klar til at komme på Cross cyklen igen.

12. november.  Emil har været til kontrol på Nordsjællands Hospital.  Han har fået arm slyngen af og må bruge begge arme igen. Røntgen billederne fortæller at knoglerne finder fint sammen. Det er nu rart at se Emil spise med både kniv og gaffel.

arbejdsprojekt Ladvogn kom ind i laden.

27. oktober arbejdsdag + træning fra 9-12. Oliver & Jesper er til arbejdsdag, Emil er på banen i flagpostskuret, tre timer med gult flag ved den store bakke. Emil får udvekslet erfaringer med andre kørere omkring brækkede kraveben og andre brud. Dagens projekt er oprydning ved den kommende vaskeplads. Niklas Bitsch sørger for at fange dagens stemning med kameraet.  

20. oktober første lørdags træning på Kejserdalen, Thomas Sommer  havde gjort banen perfekt. Emil og  Jesper skulle for første gang prøve at filme med Canon Ixus60 kamera på hjelmen. Det giver en helt anden oplevelse at se Cross film på denne måde. Når du ser disse filmklip er det næsten som at sidde på motorcyklen. Du bliver bare ikke lige så træt. Du  får desværre ikke den herlige motion, du risikerer ikke at ryge af og du skal heller ikke vaske Cross motorcykel bag efter.

Jesper på første omgang 19MB   

Jesper over den store bakke. 2,3MB 

Jesper kører én omgang efter Emil 23MB

  Emil kører 11,4MB

  Emil kører efter Jesper 3½omg.42,3MB

Vi havde en rigtig god dag Emil havde hoppet hele vejen over den store bakke mange gange igennem dagens træning. Vi havde ikke mere hukommelse på kameraet så det havde vi afmonteret igen. På en af de sidste omgange (15  min. tilbage af træningstiden) rammer Emil en knold lige da han sætter af på den store bakke, cyklen får forkert balance og Emil lander på den anden side af hoppet. Heldigvis bliver han ikke ramt af motorcyklen. Flagposten på toppen af bakken reagerer lyn hurtig og tænder lampen i bunden af bakken og vifter med det gule flag så der ikke er andre kørere der kan risikere at hoppe oven i Emil. Emil er nu hjemme igen efter et par nætter på hospitalet. En brækket højre overarm, revner i højre skulderblad og venstre kraveben brækket ved skulderen. Emil er sendt hjem med en kun en slynge om hver arm. Højre arm skal holdes i ro og venstre arm må bruges til smertegrænsen dog ikke højere end til skulderhøjde. Jesper er glad for det ikke gik værre. Emil  har det efter omstændighederne godt. Vi er utrolig taknemmelige for den hurtige indsats fra flagposten og den øvrige hjælp vi modtog på en i øvrigt god dag.

 

MOTORMUSIK  d.5. oktober -2007 deltog Nanna, Emil og Jesper Blach på vegne af FAM  i en noget uvant oplevelse med vores Crosscykler. Vi skulle deltage i et arrangement med motormusik i forbindelse med  Kulturnathillerød   Tonekunstneren Skye Løfvander der er ekspert i lege med et univers af spændende dagligdags lyde,  forsøger at kombinere nogle af disse lyde med korstemmer. Strubesangeren Kenth Edmark efterlignede lyden af en traktor. Et noget speciel talent.  Solist: Hanne Siboni og Nanna på 85cc skulle danne en form for duet eller samklang mellem stemmen og motoren. Det var godt forsøgt, nu er en Crosscykel nok ikke lige den letteste lyd og ramme i tonelejet.  Dirigent: Sulajma Balling fik en del opmærksomhed da hun dirigerede Nanna, Emil og Jesper, der med hvert sit gashåndtag skulle forsøge at ramme de ønskede omdrejninger efter det mindste vink og udtryk. Det var svært men sjovt. Derefter var der "duet" mellem sangerne med Kor: Karin Sandhya Mortensen og Ane op mod de tre Crosscykler. Stemmekunstnerne præsterede også sjov rytmisk musik på en højst avanceret barnevogn. Fantastisk hvor enkelt musik kan udføres bare man har mod og opfindsomhed. Vi syntes det var rigtig spændende og deltage i dette lille eksperiment.  Se hele optagelsen fra TVskævinge.dk ca. 33 min. og hvis du vil læse mere om TVskævinge

Her er et lille indslag fra TV2-lorry fra den klub hvor jeg tilbringer meget af min "hviletid" :-)
jeg deltager selv på dagen, men er ikke med i indslaget fra TV2. Det skulle jo handle om vores lokale helt.
http://www.tv2lorry.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=28-09-2007&cID=6&vId=386750
optagelsen er fra Sjællandsmesterskabet d. 9. september 2007 se evt. mere på www.kejserdalen.dk
http://www.kejserdalen.dk/billeder/smmaxi2007/target203.html  billede af dagens ældste kører, jeg nyder bare at være med. 
 

29/9-2007 har jeg været på Amager Moto Cross bane med Oliver, Emil og Nanna. Vi har alle 4 kørt samtidig på hver sin 125cc. Jeg har desværre ingen billeder, det var vådt, mudder og vi har stort set kørt fra kl. 10:00 til 13:30. Jeg føler faktisk at det næsten har været en af mine bedste dage på en motorbane. Vi var alle fire næsten helt salige da vi kørte hjem i Crossbussen, det havde været en superfed dag. Efterfølgende 1½ times vask af Crosscykler med højtryksrenser i silende regnvejr, vi står og bliver gennemblødt.  Det betyder intet, når velværen fra dagens samvær med ungerne under disse omstændigheder opvejer alt. Et lille input fra en glad far. :-) m v h Jesper # 779 

Billeder og filmklip 19MB af Nanna og Jesper til Klubmesterskab i Kejserdalen 22.08.07

11/8 åbent hus på Kejserdalen - det blev vist en succes. Knapt 100 personer var ude og prøve 2 og eller 3 hjulede motorcykler. (3 hjulede var oplevelsen af at få lov til at være "sandsæk" i en sidevognscrosser). På trods af mange forberedelser, møder arbejdsdage og tilrettelæggelse var det det hele værd. Den tilbagemelding man møder når der stiger en totalt træt og færdig person af en motorcykel, der som det første han får luft til, siger: "hold kæft hvor var det fedt, jeg havde aldrig troet det kunne være så sjovt".  Det var mindst et par ægteskaber/parforhold der fik fornyet inspiration denne dag. Når fruen i en velfungerende familie hvor manden er en habil og garvet Cross kører,  fik sig en tur i sidevognen og derefter både prøvede 80cc og til sidst en 125cc, så blev der sat gang i Cross snakken over middagsbordet. Den umiddelbare omkostning ved at stille tre Cross motorcykler og en masse støvler, styrthjelme, knæbeskyttere og styrthjelme til rådighed til åbent hus var ud over benzinen et knækket koblingsgreb. Og det var vel at mærke ikke en af gæsterne der var skyld i dette. Det var efter min anden ud af 3 x 20 min. træning/ opvisning, jeg var ganske enkelt for træt eller havde for korte ben, da jeg skulle holde helt stille efter kørsel. Grebet blev lynhurtig udskiftet så de ventende gæster kunne komme ud og prøve.  Jeg vil i denne beskrivelse af dagen benytte lejligheden til at takke René Wulff Holm for initiativet med at køre helt til Slagelse for at hente og bringe en succesfuld sidevogn der kunne køre de mange glade gæster rundt. Tak til dem der stillede denne motorcykel til rådighed.

Grand National 2007  billeder    , filmklip 2 min. 12,8MB  235 kørere var tilmeldt til start. Se resultater på FMS GrandNational 2007  i konkurrencen for klubhold var der tilmeldt 13 klubhold, 5 gennemførte, FAM blev nr. 4 med Thomas Madsen B250/500(1 omg), Lars P. Jørgensen B250/500 (4 omg.) og Jesper Blach OB33C ( 3 omg.). På grund af sommerens megen regn var Jesper udstyret med snorkel gennem hele løbet. Billeder fra ryttergård. Strategien var at gennemføre så mange sikre omgange som muligt, men egentlig fik de fleste vist styret lysten allerede efter 1. omgang.  Men på trods af banens mange "udfordringer" skal der lyde en kæmpe tak til Fyens Motorsport og alle de frivillige hjælpere der endnu engang har gjort et fantastisk stykke arbejde før under og efter løbet. Vi ses forhåbentlig igen næste år.  ( se mange herlige billeder på Fyens Motorsport hjemmeside under galleri). Jeg er personlig meget godt tilfreds med mine 3 omgange. Læs også beretningen på DMU sport fra kørerrepræsentant Lars Bo   .

Emil og Jesper på Amager 14.07.07 Emil tog billeder og film af Jesper i sidste pas, træning i udholdenhed inden turen til Viborg.  billeder  film 6,54MB 1 min.

Træning i mudderkørsel 19. maj 2007 på Amager, Ditte & Finn skulle prøve, men venter til bedre vejr, i stedet har de taget nogle gode billeder og lidt videoklip. 2min. 13 MB  og 1,4min. 11MB

Emil og Oliver prøver Sidecar på Slotsbjergbybanen  venligst stillet til rådighed af Sten Larsen og Jesper Rasmussen. Banen var lidt for våd til begyndere, men med gode tips fra blandt andre Jimmy Pettersson & Lotta Arsfeldt, fik Emil & Oliver en god fornemmelse for hvordan et teamwork skal oparbejdes for at kunne køre Sidecar.   Det er sagen, men vi må først finde en god sponsor.   

                                                         billeder               filmklip 4 min 24,8MB 

Arbejdsdag Kejserdalen 28/4-2007    filmklip 4 min. 12MB

Træt Oliver efter 3x15. min. i Kejserdalen.

1. træning i 2007 på Amager billeder  filmklip 16,42min. 44,5MB  2,49min. 17,6MB

Arbejdsdag Kejserdalen 25/11 - 2006

Arbejdsdag Kejserdalen 4/11-2006 vandingsanlægget virker :-)

Emil Blach, Oliver Blach og Kaspar Larsen hygger sig til træning på Kejserdalen   18-10-2006  videoklip 26,4MB 2. er lidt sløret 

Træning Amager 30092006  videoklip 1,46min.  4,74MB 

Billeder fra DM MX1-2-3 Næstved 2006 fotograferet af Emil Blach

Emil og Oliver på Saxtorpbanen 9/9 6,95 MB  

og ved Turning Torso 11MB + 7,95MB

Podiepladserne til pokal løb i Kejserdalen 26.08-2006    filmklip 1,19min. 3,09MB starten i CMX2-1heat CMX1+dameklasse1heat     CMX2 2.heat         CMX1+dameklassen2.heat 

Grand National 2006 

Klub & Amts-mesterskab Slangerup 070606

Klubtræning ved Kristian og Claus 310506

Træning Slangerup 270506   filmklip 2,44min. 17,99MB    

Træning Kejserdalen 15/5-06   videoklip   2,19min.  15,2MB

Amts- og klubmesterskab Kejserdalen 10/5-2006  filmklip 4,17min. 25,6MB

Træning Kejserdalen 0805 2006    filmklip 1,54min. 11,8MB  

Grand National, Finderup 31/7 2005 se billeder ved at klikke på linket 

Familieudflugten til Grand National 2005 via Viborg Camping, Daugbjerg og Mønsted Kalkgrubbe. Anni Blach var med som service og forplejningschef. Julia, feriebarn i 14 dage, ride veninde til Nanna,  fik sig et utilsigtet lift med til Viborg.

Nanna deltog i 85cc klassen og blev med 3 fuldførte omgange på den 17 km lange bane nr. 12 ud af 16 deltagere, -  flot præstation.

Emil, Oliver og Jesper startede sammen med 179 andre kørere på den 33 km lange bane. Emil gennemførte en omgang og ventede derefter i depot. Jesper kørte på 250 4takt for kun 3. gang og havde endnu ikke fundet teknikken til stå stille holde balancen og sparke den i gang med de korte ben. Oliver og Jesper kørte 2. omgang, men forfulgt af tekniske problemer. For meget grus med i kæden til bagtandhjulet betød at vi i et sving måtte til at løsne baghjulet og justere kæden på ny. Senere i et vandhul smuttede Olivers cykel ned i det dybeste spor, cyklen hvilede med fodhvilerne på kanterne af sporet der var så dybt at selv fodhvilerne stod under vand. Jesper måtte stille sin cykel og hjælpe Oliver med at få løftet hans motorcykel op af det meget dybe spor. Derefter brændte Olivers tændrør af, men heldigvis havde vi taget lidt værktøj og et tændrør med i vores vandrygsække. For at gøre situationen lidt mere barsk var det ellers så pæne vejr holdt op og nu stod regnen bare ned i tykke stænger. Det var stort set umuligt at have crossbrillerne på enten var de våde, beskidte eller duggede. Banen blev ubarmhjertig fedtet og svær og køre på. Rødderne i skovbunden føltes som ruller eller brun sæbe. Man fik fornemmelsen af at cyklen stod i frigear, men så var det bare baghjulet der kørte rundt på en glat rod. Så var det om at komme hurtig af cyklen og løfte den op over og videre. Da vi kom i depot efter kun anden omgang besluttede vi at vente her til førende rytter havde kørt de 6 omgange og så køre samlet i mål.  Vi havde inden løbets start tilmeldt os som klubhold.  Der var i alt tilmeldt seks klub hold. Vi sluttede på en 2. plads i konkurrencen for klubhold.   På fire af holdene var der udgået en kører. I total placeringen blev Oliver nr. 134, Jesper 135 og Emil 143. der var 39 der udgik af løbet. I C 125 blev vi nummer 11,12 og 14.

Vi agter helt klart såfremt det bliver muligt, at deltage i Grand National i Finderup igen i 2006       Der er helt klart en fed fornemmelse, at køre på en bane der er anlagt i den vilde natur.              Det er umuligt at forholde sig til hvor man er henne i verden, når bare man er nået et lille stykke ud på den 33 km lange rute.  Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en kæmpe TAK til arrangørerne Fyens Motor Sport for et rigtig godt og dejligt  tilrettelagt løb. Ikke mindst en stor tak til alle de frivillige hjælpere der bruger en hel dag før og efter løbet på at tilrettelægge banen og samle pile, flag, efterladte motorcykler og sårede kørere op efter at løbet er flaget af.

videoklip fra Grand National  2005  3,48 min.   10,6MB

Oliver med 202, Emil 213 og Jesper 203 som startnummer  i GN 2005          

Træning på Amagerbanen 16/7-05

Træning på Svebøllebanen 6-08-05

Træning på Slotsbjergbybanen 10.09.05

Emil & Jesper på Hedeland 08.10.05 billeder taget af Oliver

Oliver, Emil & Jesper på Kejserdalen 22.10.05  1-12,6MB 2-17,3MB 

MK Trananbanen ved Strömsnäsbruk en tur rundt til fods nogle få billeder af Emil m.m. 30.10.05  

Emil prøver 4 takteren i Sverige filmklip 1,23min. 9,16MB

 

Træning på Amager i mudder, Emil, Oliver, Jesper og Nanna. Nanna tog billeder da hun havde fået kørt nok.     

filmklip 1,54min.  11,5MB

Kejserdalen træning 2/4-2005 billeder taget af   www.tellerfoto.dk

Billeder fra tur til Grand National 2004 , Finderup ved Viborg. via Veterangames på Uhrebanen, Mønsted og Daugbjerg Kalkgrubber. Hjemturen gik via El-museet i Tange.

 

Grand National er en bane der er anlagt til dette ene arrangement. 

En rundstrækning på 33 kilometer gennemkøres til førende kører har kørt 

maksimalt seks omgange.

201 motorcykler samt kørere står HELT stille. De starter først motoren 

efter at et kanon slag har givet signal til start. Oliver og Jesper Blach gennemførte fire omgange på 4 timer inklusive 3 optankninger af benzin og væske. Emil Blach var med som forplejnings- og servicechef.. En ultimativ oplevelse.

 

Gå en tur rundt på Svebøllebanen

 

Emil & Jesper på Slotsbjergbybanen 14-08-2004

 

Hedeland DM A 20-06-04

 

Kejserdalen 02-08-04

 

Kejserdalen Topracing Cup 2004

Slangerupbanen 29/5-04 og 19/6-04

Træning på Amager 17-07-04  

Træning på Hedelandsbanen 31-07-04

 

Træning på Svebøllebanen 07-08-04

 

Kejserdalen vinter 2004-05

 

Se også 

 

DROPDET.NU

 

Vi går ind for sikker trafik, vil du køre hurtig 

så gør det under ordnede forhold på en bane 

der er godkendt af DMU, Danmarks Motor Union

 

Link til Fredensborg Humlebæk Moto Cross Klub på Kejserdalen